Do ciacole con Anja Golob

Nakon „Odlučne“ Nine Đurđević, „Proces 2023“ nastavlja se u subotu 15. travnja programom „Do ciacole con Anja Golob“ koji će se održati u pulskom Circolu, točnije, u Caffe baru Circolo 17, s početkom u 20 sati.

Anja Golob slovenska je pjesnikinja, i kazališna kritičarka. Nakon studija filozofije i komparativne književnosti u Ljubljani, povremeno radi kao dramaturginja za performanse suvremene umjetnosti i suvremenoga plesa, kao prevoditeljica te kolumnistica u slovenskim medijima. Suosnivačica je male izdavačke kuće VigeVageKnjige, gdje trenutačno radi kao glavna urednica, a koja je specijalizirana za objavljivanje slovenskih prijevoda grafičkih romana za djecu i za odrasle.

Objavila je četiri zbirke poezije na slovenskom – „V roki“, „Vesa v zgibi“, „Didaskalije k dihanju“ i „da ne da ne bo več prišla da ne bo…“. Za drugu i treću primila je Jenkovu nagradu za najbolju pjesničku zbirku u Sloveniji (2014. i 2016.). Pjesme su joj objavljene u više antologija, a redovno gostuje na slovenskim i inozemnim književnim festivalima. Dvije su joj zbirke prevedene na njemački, a treća na hrvatski.

Anja Golob (c) Tanja Draškić Savić – Sa(n)jam knjige u Istri

S Anjom Golob razgovarat će Ana Bačić i Jan Franjul iz udruge Proces. Kroz razgovor dotaknut će se brojnih tema – od položaja žena na kulturno-umjetničkoj sceni, vidljivosti ili nedostatku vidljivosti LGBTIQ+ osoba do nesigurnosti s kojom se suočavaju radnice i radnici u kulturi i pitanjima otvorenosti na polju umjetnosti i kulture.

Autor vizuala je Erik Burić.

Program „Proces 2023“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Scroll to Top

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: “Donacija od: naziv/ime i prezime, adresa”

Banka: Erste Bank, Jadranski trg 3A, Rijeka
SWIFT: ESBCHR22