Proces 2023 | House of Flamingo u Rojcu

One se vraćaju!

Proces ovogodišnji Mjesec ponosa obilježava dvodnevnim gostovanjem queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo!

U petak 16. lipnja, s početkom u 21 sat održat će se projekcija filma “Čopor pičića” i razgovor s redateljicom Paulom Skelin i članicama kolektiva. “Čopor pičića” prati drag kolektiv House of Flamingo na njihovoj prvoj izvedbenoj turneji nakon više od godinu dana izbivanja s pozornica, a koja je objedinila tri grada: Split, Zagreb i Pulu. Kombinacijom snimki s nastupa uživo, dokumentiranih intimnih trenutaka povezivanja u backstageu te ispovjednih i iskrenih komentara najužih članova kolektiva o svom queer i izvedbenom identitetu; film pruža jedinstveni uvid u njihove osobnosti, odnose, aspiracije i hektično ludilo koje prati svaki izlazak na pozornicu. Ulaz na projekciju filma je besplatan!

U subotu 17. lipnja, s početkom u 21 sat, u unutrašnjem dovrištu Rojca održat će se drag umjetnički nastup kolektiva House of Flamingo. Program je to koji stvara siguran prostor LGBTIQ+ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba u kojem su se održavali drag performansi, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Sam performans svojevrsni je odgovor na manjak queer izvedbenih programa diljem RH, te omogućuju stvaranje platforme za daljnji razvoj i vidljivost queer umjetnosti i identiteta u javnom i kulturnom prostoru. Ulaznice za subotnji program mogu se kupiti preko Entria!

Također, uz ovo, već četvrto, gostovanje House of Flamingo u Rojcu, u Dnevnom boravku Rojca otvorena je izložba Josipa Kresovića „Plivati kao ti ne može svatko“ u organizaciji udruge Proces.

Program ‘Proces 2023’ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.
Scroll to Top

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: “Donacija od: naziv/ime i prezime, adresa”

Banka: Erste Bank, Jadranski trg 3A, Rijeka
SWIFT: ESBCHR22