And many more…

Proces djeluje već pet punih godina! Osnovali smo se kao inicijativa na Valentinovo 2018. godine, kada se u Klubu Kotač održalo naše prvo događanje, naša prva tematsko-zabavna večer, a kao neprofitna organizacija civilnog društva, udruga, djelujemo nešto manje od dvije godine. U ovih pet godina organizirali smo više od 30 kulturno-umjetničkih događanja, izložbi, performansa, koncerata i razgovora. Organizirali smo i desetke opuštenijih druženja kao što su šetnje, kvizovi, igranje društvenih igara i gledanje Eurovizije. Također, na Radio Rojcu emitiralo se više od 130 jednosatnih emisija Proces.

Od svojih početaka promičemo LGBTIQ+ zajednicu, njene pripadnike, queer umjetnice i umjetnike, više i manje iskusne, afirmirane i one koji će to tek postati. Naši ciljevi su stvoriti sigurne prostore za iskazivanje naših identiteta, senzibilizirati širu javnost koristeći umjetnost, promocija, razvijanje i unapređenje queer umjetnosti i kulture, razvoj i zaštita ljudskih prava i sloboda, te promicanje prava svih pripadnica i pripadnika LGBTIQ+ zajednice. Kroz naše aktivnosti, kako one uživo, tako i kroz emisiju, javnosti smo predstavili mnoge aktivistkinje i aktiviste, organizacije, umjetnice i umjetnike, institucije i vrijedne pojedince koje su na istom putu kao i mi. Sve naše brojne aktivnosti odrađujemo volonterski, uz veliku pomoć naših prijatelja te suradnica i suradnika, a rad financiramo javljajući se na javne pozive i natječaje.

Sviđa ti se to što Proces već pet godina radi za zajednicu? Želiš nas podržati i sudjelovati ali nisi siguran/na kako?

Načina na koji nas možeš podržati je više:

  • Postani podržavajući/a član/ica Procesa – ispunjavanjem obrasca za učlanjenje i uplatom godišnjeg članstva u iznosu od 10€ pomažeš nam da redovito održavamo kulturna događanja, radijsku emisiju te opuštenije aktivnosti poput druženja s queer zajednicom, Kvirz i Gaymes night.
  • Kao član/ica, možeš nam pomoći i volontiranjem – tvoje ideje, pomoć, entuzijazam i pozitivna energija oko organizacije događanja i druženja, osmišljanja tema i intervjua radijske emisije te kreiranja sadržaja naših društvenih mreža su dobrodošle!
  • Doniraj – ako se ne želiš, ne možeš ili ne stižeš aktivno uključiti u Procesove aktivnosti, ali nas i dalje želiš podržati, možeš to učiniti jednokratnom uplatom ili kontinuirano mjesečnim trajnim nalogom na naš IBAN.

Link za obrazac za podržavajuće članstvo!

Podaci za uplatu donacija su:

IBAN: HR3624020061101037747
Opis plaćanja: Donacija
Banka: Erste&Steiermärkische Bank d.d.
SWIFT/BIC: ESBCHR22

Sve donacije objavljujemo u godišnjim financijskim izvještajima (objavljuje se sveukupni iznos donacija, privatnost donatora je zajamčena) i naše poslovanje u skladu je sa svim propisima i zakonima Republike Hrvatske.

Ukoliko imate pitanja, prijedloga, komentara, javite nam se putem naših društvenih mreža ili na proces@udrugaproces.hr.

Scroll to Top

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: “Donacija od: naziv/ime i prezime, adresa”

Banka: Erste Bank, Jadranski trg 3A, Rijeka
SWIFT: ESBCHR22