Do ciacole con Mirta Maslać

Ovoga petka, 26. travnja, u sklopu programa „Treći Proces“ u Circolu se održavaju „Do ciacole con Mirta Maslać“. Mirta Maslać rođena je u Zagrebu 1993. godine gdje je 2020. diplomirala kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Autorica je romana o suočavanju s psihičkom bolešću „Junak ili čudovište“ (Durieux, 2018.), na natječaju za kratku priču Nastavi priču (2021.) osvaja četvrto mjesto, te treće na natječaju Festivala europske kratke priče (2022.). Ove godine izdaje zbirku pjesama „Kako se razbijaju tanjurići“ koja se bavi queer temama, rodnim identitetom, disforijom i lezbijskom ljubavlju. Teorijske tekstove objavljuje na portalu Stilistika te u časopisu Centra za ženske studije „Treća“. Osim književnosti, piše tekstove za razne portale – od književne kritike queer književnosti do aktivističkih tekstova o položaju LGBTIQ+ osoba.

„Do ciacole con…“ ciklus je razgovora o queeru, književnosti, umjetnosti i kulturi, umjetničkom radu, pisanju i čitanju s autorima i autoricama, aktivistkinjama i aktivistima, novinarima i novinarkama iz zemlje i regije. Ovogodišnji ciklus ciacola nastaje u suradnji s Norom Verde, autoricom proznih knjiga „Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“, „O ljubavi, batinama i revoluciji“ i „Moja dota“, čija je proza i poezija objavljivana u brojnim zbornicima i antologijama, te prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Nora Verde surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Nora Verde članica je udruge Proces te je, kao gošća, sudjelovala na prvom programu „Do ciacole con…“.

Nora Verde i Ana Bačić s Mirtom će razgovarati o queer književnosti, rodu, aktivizmu, ali i jeziku te položaju umjetnika i umjetnica te radnica i radnika u kulturi. Također, kao i sve gošće i gosti programa „Do ciacole con…“ Mirta će publici predstaviti svoje omiljene naslove LGBTIQ+ autora i autorica i queer tematike.

„Do ciacole con Mirta Maslać“ održavaju se u sklopu cjelogodišnjeg programa „Treći Proces“. Autorica vizualnog identiteta je Vanesa Matošević.

Program „Treći Proces“ realiziran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.

Scroll to Top

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: “Donacija od: naziv/ime i prezime, adresa”

Banka: Erste Bank, Jadranski trg 3A, Rijeka
SWIFT: ESBCHR22