Procesov šesti rođendan

Proces je započeo na današnji dan, Valentinovo, 2018. godine. S Procesom smo započeli kao s programom u pulskom klubu Kotač u prostorima Društvenog centra Rojc uz potporu kluba Kotač i udruge Seasplash. U sklopu te suradnje zamišljena je inicijativa čije ime aludira na postupak „izlaska iz ormara” odnosno javnog izražavanja vlastitog LGBTIQ+ identiteta. Udrugu smo osnovali 2021. godine kako bi taj proces ubrzali brojnim aktivnostima koje za cilj imaju poticanje prihvaćanja, uvažavanja i postizanje jednakopravnosti.

Od toga dana do danas, u šest godina, Proces je organizirao više od 50 kulturno-umjetničkih događanja, brojna druženja uz kvizove, društvene igre, ali i šetnje u prirodi, odlaske na more i sportske igre. Na Radio Rojcu uredili smo i emitirali gotovo 200 emisija u kojima smo razgovarali s kulturnjacima, umjetnicama, aktivistkinjama i aktivistima, stručnjacima za prava i zdravlje LGBTIQ+ osoba, te obradili teme važne za LGBTIQ+ zajednicu, najavili i predstavili događanja iz zemlje i regije, te se slušali glazbu LGBTIQ+ glazbenica i glazbenika.

Povezali smo se brojnim drugim organizacijama, sudjelovali u partnerskim projektima, na edukacijama, tribinama i diskusijama. Započeli smo i neke nove priče kao što je Coming Out Museum koji će u 2024. godini iz virtualnog prostora pop-up izložbama preći u fizički.

Ova, 2024. godina, predstavlja nam veliku prekretnicu, ali i izazov kojem se radujemo, u 2024. godini organiziramo prvu pulsku Povorku ponosa, koja će se održati 22. lipnja, na Dan Antifašističke borbe. Sve naše brojne aktivnosti odrađujemo volonterski, uz veliku pomoć naših prijatelja te suradnica i suradnika, a rad financiramo javljajući se na javne pozive i natječaje. Kako bi uspjeli ostvariti sve što planiramo, potrebna nam je Vaša pomoć. Zato smo ovaj rođendan odlučili proslaviti nezaboravnim, blesavim i veselim karaoke partijem koji će se održati u subotu 17. veljače u prostoru SUP-a u Rojcu, s početkom u 21 sat. Na ulazu će se prikupljati donacije u iznosu od 5 eura, a sav iznos će biti uložen u organizaciju prve pulske Povorke ponosa. Za zagrijavanje ćemo slušati nezaboravne hitove 90-ih i 00-ih, pop-dive, eurovizijske uspješnice i svu onu guilty pleasure i trash glazbu koju toliko volimo. Također, svi koji žele biti dio zbirke Coming Out Museuma na naš rođendanski party mogu donijeti predmet kojim žele ispričati svoju coming out priču.

Pozivamo vas sve da u subotu 17. veljače u 21 sat dođete u SUP u Rojcu i podržite vaš i naš Proces i uz najbolju glazbu proslavite šesti rođendan Procesa!

Scroll to Top

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: “Donacija od: naziv/ime i prezime, adresa”

Banka: Erste Bank, Jadranski trg 3A, Rijeka
SWIFT: ESBCHR22