Mjesec ponosa u Puli

Udruga Proces obilježit će Mjesec ponosa otvorenjem izložbe #VolimTeBezAli autora Benjamina Strikea u ponedjeljak 6. lipnja u Dnevnom boravku Rojca, koncertom bendova „U pol’ 9 kod Sabe“ i „Ti, ja i moja mama“ u srijedu 15. lipnja u unutrašnjem dvorištu Rojca, te neformalnim druženjima za sve pripadnike LGBTIQ+ zajednice i sve one koji LGBTIQ+ zajednicu podržavaju. Događanja se održavaju u sklopu cjelogodišnje manifestacije „Proces 2022.“ kojom udruga Proces kontinuirano senzibilizira šire društvo s problemima LGBTIQ+ zajednice koristeći umjetnost kao alat za ostvarivanje promjena. Kombiniranjem umjetničkih formi, stavljanjem naglaska na razgovor s queer umjetnicama i umjetnicima i izmještanjem programa, dodatno se pospješuje utjecaj na pozitivne promjene u društvu.

Na prvom događanju kojim obilježavamo Mjesec ponosa ugostit ćemo fotografa, aktivista i socijalnog radnika Benjamina Strikea i njegov fotografski projekt „#VolimTeBezAli“. „Projekt obuhvaća seriju od 10 portretnih fotografija roditelja LGBT djece koje prati i popratna priča o tome kako su saznali za seksualnu orijentaciju svoje djece, kako su reagirali, što sada čine da olakšaju ili poboljšaju život svog djeteta te na koje su se načine aktivirali na području LGBT prava. Cilj projekta je čuti priče što više roditelja te pokazati da isti imaju lice i ime, kako bi se ukazalo da svijetlih primjera roditeljskog aktivizma svakako ima, samo je isti zastupljen na mikrorazinama. Nadalje, cilj je i da se ostali roditelji LGBT djece u Hrvatskoj „pokrenu“ i prekinu svoju šutnju o ovoj temi.“

Grad Pula se ponovno pridružio udruzi Proces u obilježavanju Mjeseca ponosa isticanjem zastave LGBTIQ+ ponosa na Gradskoj vijećnici, čime je Pula ponovno stala uz bok otvorenim svjetskim sredinama koje jasno i glasno iskazuju potporu svim građanima iz LGBTIQ+ zajednice.

Pozivamo sve da nam se pridruže u procesu poticanja jednakopravnosti, uključivosti i rušenju predrasuda. Da nam pomognu zajednički stvarati bolje društvo, razvijati javni diskurs o LGBTIQ+ zajednici, te o queer kulturi. Promicati prava, slobodu i vidljivost LGBTIQ+ osoba te se boriti protiv lezbo/homo/bi/transfobije u društvu kao i seksizma, mizoginije i drugih društvenih pojava koje doprinose nejednakosti. Jer jedino na taj način, zajednički, možemo stvoriti tolerantno, demokratsko i pravedno društvo.

Podrži Proces

Kao organizacija civilnog društva u financiranju svojeg rada oslanjamo se isključivo na donacije – privatnih i pravnih osoba, javnih ustanova iz sredstava državnih i lokalnih proračuna. Donacije koristimo kako bi provodili naše programe i aktivnosti.
Uplate novčanih donacija možete izvršiti na naš žiro račun, a za sva pitanja možete se javiti na naš mail.

Podaci za uplatu

IBAN: HR3624020061101037747
Primatelj: Udruga Proces, Vukovarska ulica 38, Pula
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja